اجتماعی 27 بهمن 1402 - 11 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

بهره‌برداری از پوشش کامل فیبر نوری در بابل و پروژه‌های ارتباطی ایرانسل در مازندران

مراسم بهره برداری از پوشش کامل فیبر نوری در بابل و سایر پروژه‌های ارتباطی ایرانسل در مازندران پنج‌شنبه ۲۶ بهمن ماه با حضور عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری طاهر آنلاین، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز بازدیدی از طرح فیبر نوری در آمل و ساری داشت و با حضور ایشان فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها در بابل به صورت متمرکز همراه با تست سرعت بهره برداری شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز پنجشنبه در مراسم بهره برداری از طرح پوشش کامل فیبر نوری در بابل و سایر پروژه‌های ارتباطی ایرانسل که در کتابخانه عمومی آیت الله روحانی، برگزار شد، اظهار داشت که این پروژه‌ها تا دهه‌ها می‌تواند اینترنت پر سرعت را برای مردم تامین کند.

عیسی زارع پور بیان کرد: به دلیل اهمیت موضوع، یک پروژه ده ساله را سه ساله انجام می‌دهیم و رقابت هم بین اپراتور‌ها انجام می‌شود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: به همین دلیل ۱٠ اپراتور را بسیج کردیم و در استان مازندران پنج اپراتور طرف قرارداد برای انجام فیبر نوری هستند.

زارع پور گفت: اپراتور‌های فعال در مازندران آسیاتک، مبین نت، همراه اول،   شاتل، و ایرانسل هستند.

وی تصریح کرد: مردم باید بدانند که برای اتصال به این شبکه باید به اپراتور درخواست بدهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اپراتور‌ها خواست که هزینه‌ها را منطقی کنند تا همه مردم با هزینه بسیار کم، اینترنت با سرعت چندین برابری را دریافت کنند.

وی اظهار داشت: قدم اول را برداشتیم و پوشش ایجاد شد و اکنون باید این ظرفیت بالقوه بالفعل شود.

زارع پور اظهار امیدواری کرد که تا پایان دولت سیزدهم تمامی مناطق مازندران به شبکه اینترنت پر سرعت متصل شود.

وی با بیان اینکه امکان اتصال به این شبکه در همه شهر‌ها فراهم نیست، مازندران را یکی از استان‌های پیشرو در زمینه اتصال به شبکه فیبر نوری عنوان کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اپراتور‌های فعال خواست که با هم رقابت و رفاقت کنند و شاهد تخریب روحی و روانی آن‌ها نباشیم، چون گاهی از تخریب فیزیکی هم خبر می‌رسد. تلاش‌ها باید این باشد که هم مردم و هم اپراتور‌ها ثمره آن را ببینند.

وی ادامه داد: بیش از ۶ میلیون نفر می‌توانند این امکانات را تا پایان سال دریافت کنند و تا پایان دولت سیزدهم نیز به پوشش ۲۰ میلیون نفر برسد.

زارع پور گفت: وسعت جغرافیایی و گستردگی استان مازندران بالاست، همدلی و همراهی در مازندران باید بیش از سایر استان‌ها باشد.

وی گفت: طرح فیبر نوری در هشت شهر مازندران تمام شده، هشت شهر در دست اجراست و برای هشت شهر دیگر نیز امروز تفاهمنامه می‌بندیم.

زارع پور همچنین شامگاه در نشست شورای اداری استان مازندران اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم  آینده کشور، شبکه ملی اطلاعات است که قصه پرغصه‌ای دارد که بعضا مورد بی مهری قرار گرفته است.

وی ادامه داد: این شبکه طی یک دهه ۲۳ درصد و در کمتر از سه سال گذشته به ۶۰ درصد رسیده است.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه هفت زیرساخت برای شبکه ملی تعریف شده است، آن‌ها را شامل زیرساخت ارتباطی، اطلاعاتی، خدمات پایه، مزیت بخشی و مدل اقتصادی، استقلال و مدیریت پذیری، ارتقای امنیت، سالمسازی، بومی سازی تجهیزات و سامانه‌های امنیتی، عنوان کرد.

زارع پور با اشاره به سختی‌های فیبر نوری که ۱۴۴۰ شهر درگیر آن می‌شوند،   اظهار داشت:  در پنج سال آینده فیبر نوری در کشور به پایان می‌رسد و برای دهه‌های متمادی کاربرد دارد و نیازی به حفاری حداقل تا نیم قرن آینده ندارد.

وی از شهرداران خواست که مطابق با قانون بودجه در خصوص صدور مجوز حفاری برای فیبر نوری طی دو هفته، در این زمینه مقاومت نکنند و اجازه بدهند که با اتمام این طرح ها،   سرعت اینترنت به چندصد مگابیت بر ثانیه برسد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از رکوردشکنی سرعت اینترنت در بازی ایران و قطر گفت که به ۷/۵ ترابیت بر ثانیه رسبده است.

زارع پور با بیان اینکه «پلتفرم ها» آینده هر کشور را در دست می‌گیرند،   تصریح کرد:  کشور‌هایی که «دارایی دیجیتال» نداشته باشند، در آینده مستعمره دیجیتال می‌شوند، یعنی آنچه که در استعمار کهن بوده است.

وی با بیان اینکه پلتفرم‌ها باید آنقدر قوی شوند که قابلیت رقابت داشته باشند،   افزود: مدتی در این زمینه ضعف داشتیم، اما همکاران ما در مهر و آبان تلاش کردند تا از این تکرار تلخ جلوگیری کنند.

زارع پور گفت: اکنون بیش از ۴۵ میلیون نفر در پیام رسان‌های داخلی عضو هستند،   ایتا حدود ۳۰ میلیون نفر کاربر فعال دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیش از ۳ هزار خدمت در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، اظهار داشت: تاکنون از این طریق ۳۸ میلیون نفر احراز هویت کردند و حدود ۱۰ درصد خدمات دولت فعلا از درگاه خدمات دولت هوشمند است و تا سال ۱۴۰۶ باید صد درصد خدمات دولت هوشمند شود.

توسعه فیبر نوری در مازندران

در این مراسم، سید محمود حسینی پور استاندار مازندران اظهار داشت: تا کنون برنامه‌های خوب و متنوعی از اپراتورهای طرف قرارداد ازجمله ایرانسل در استان انجام شد.

وی بیان کرد: آنچه در دولت‌های گذشته شعار توسعه داده شد، در دولت مردمی به صورت عملی شکل گرفت و یکی از آن‌ها توسعه فیبر نوری بوده است.

حسینی پور، مازندران را به مقیاس کل ایران توصیف کرد که جدای از منازل دومی که در استان دارند، سالانه ۴۰ میلیون گردشگر در این استان تردد می کنند.

وی با اشاره به دیگر زیرساخت‌های مهم کشاورزی، صنعت و توسعه صادرات و مهمتر نیز موضوع کسب و کار در استان، توسعه شبکه زیرساخت فیبر نوری برای این بخش‌ها مهم است.

حسینی پور بیان کرد: در حال حاضر، ۱۰۶ کیلومتر فیبر نوری در بابل انجام شده است و ضریب اطمینان شبکه هم بالا رفته است.

وی ادامه داد: بعد از هر بارش در استان شاهد اختلال در خطوط ارتباطی بودیم، اما با حضور یک وزیر خاموش، ولی پرکار، این مشکلات رفع شد.

استاندار مازندران بیان کرد: مردم باید بدانند که شاید اکنون این اقدامات چندان مورد توجه قرار نگیرد، اما در آینده کارایی و تاثیر خود را می‌گذارد.

حسینی پور گفت: مازندران با توجه به پراکندگی روستا‌ها و گسترش بومگردی و حضور گردشگرانی از حاشیه خلیج فارس، نیاز به زیرساخت‌های ارتباطی در عمق روستا‌ها دارد.

استاندار مازندران با بیان اینکه رقابت برای سرمایه گذاری اپراتور‌ها در این استان بالاست، افزود: توسعه شبکه فیبر نوری در استان با هماهنگی‌های به عمل آمده با دستگاه‌های مربوطه شدت گرفته و امیدواریم نخستین استان سبز در این زمینه باشیم.

وی اظهار داشت: خروجی این امکانات در شرایطی که شاید برخی دولت‌ها وارد این مقوله نشوند، حتما به آرامش اقتصادی و اجتماعی و رونق کسب و کار‌های نوین به ویژه برای جوانان منتج می‌شود.

استاندار مازندران با قدردانی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتور‌های ارتباطی، با توجه به گستردگی روستا‌ها خواستار توجه بیشتر اپراتور‌ها به توسعه شبکه و سرمایه گذاری در این مناطق شد.

وی یادآور شد که ۹۸ درصد روستا‌های مازندران از اینترنت پر سرعت بهره‌مند شدند و تلاش داریم که نخستین استان هوشمند کشور باشیم.

حسینی پور همچنین در نشست شورای اداری استان، مازندران را شناورترین استان کشور عنوان کرد که سالانه محل تردد ۴۰ میلیون گردشگر و مسافر است.

وی با اشاره به رشد پهنای باند، توسعه فیبر نوری و دیگر زیرساخت‌های مخابراتی و فناوری ارتباطات و اطلاعات در استان، این موارد را از شاخص‌های توسعه در استان اعلام کرد که هر چه می‌گذرد خدمات جدیدتری وارد استان می‌شود.

استاندار مازندران گفت: به دنبال این هستیم که بسته‌های فناوری را با دانش بنیان‌ها جهت هوشمندسازی فعالیت‌های استان دنبال کنیم.

حسینی پور اظهار داشت: باوجود محدودیت ها، اما اپراتور‌ها معدل خوبی را کسب کردند و همکاری خوبی دارند.

وی ادامه داد: شهرداری‌هایی که هنوز قرارداد نبستند باید سعی کنند که عقب نمانند و تا پیش از هفته دولت، مازندران به استان سبز ارتباطی تبدیل شود.

نماینده عالی دولت در مازندران بیان کرد: توسعه ارتباط نسل پنجم نیز امروز درچند شهر افتتاح شده است و توسعه این اقدامات با مردمی سازی کردن به سمت اینترنت اشیا و هوش مصنوعی برود.

استاندار مازندران گفت: سیستم فیبر نوری مقدمه توسعه اصلی استان خواهد بود و از اینکه به مازندران در این زمینه اولویت داده شده است، حائز اهمیت است.

حسینی پور اظهار داشت: انحصار فروش اینترنت پر سرعت در اختیار یکی دو اپراتور بود، اما اکنون به ۸-۹ اپراتور رسیده است.

در این نشست برخی از مدیران اپراتور‌ها گزارش فعالیت خود در مازندران را ارائه دادند، همچنین ارتباط وبیناری با روستای آببندان کش ساری برای افتتاح دکل مخابراتی، بابلسر برای افتتاح فیبر نوری و نکا برای افتتاح فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها انجام شد.

در پایان این جلسه از مدیران و شهرداران فعال در خصوص توسعه فیبر نوری در مازندران قدردانی شد./آوای خزر

 

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *