فرماندار ساری با اشاره به آخرین وضعیت منابع آبی شهرستان گفت: در حال حاضر حجم آب ذخیرهشده در پشت سد شهید رجایی ۱۵۰ میلیون متر مکعب است.
به گزارش طاهر خبر،دکتر محمدعلی نوبخت فرماندار شهرستان ساری در این جلسه با اشاره به اهمیت حفاظت از منابع آبی در توسعه پایدار کشاورزی، اظهار داشت: با برنامه ریزی دقیق در جهت مدیریت بهینه منابع آبی، افزایش راندمان مصرف و بهرهگیری از روشهای نوین آبیاری در شهرستان ساری گام برمی داریم.
وی با اشاره به آخرین وضعیت منابع آبی شهرستان افزود: در حال حاضر حجم آب ذخیرهشده در پشت سد شهید رجایی ۱۵۰ میلیون متر مکعب است. همچنین بیش از ۹۸ درصد از ظرفیت آببندانهای واحد یک و ۷۵ درصد از ظرفیت آببندانهای واحد دو آبگیری شده است که نویدبخش تأمین مناسب آب برای کشت بهاره خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه پیشبینی سطح زیر کشت برنج در سال جاری ۲۵,۳۲۲ هکتار بوده که تاکنون ۵,۳۰۰ هکتار شخم و شیار اولیه، ۳,۲۰۰ هکتار آب تخت اولیه، ۳,۴۵۰ هکتار خزانهگیری و ۲,۵۰۰ هکتار بذرپاشی شده است. همچنین، تاکنون تنها ۴۰ هکتار از اراضی تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گرفتهاند که نیازمند توجه جدیتر کشاورزان است.
فرماندار ساری در ادامه افزود: در سال زراعی جاری،
سطح ابلاغی کشت گندم ۹,۸۰۰ هکتار (شامل ۱,۸۰۰ هکتار گندم آبی و ۸,۰۰۰ هکتار گندم دیم) تعیین شده بود اما هم اکنون سطح زیر کشت گندم آبی به ۲,۶۰۵ هکتار و گندم دیم به ۹,۴۵۰ هکتار افزایش یافته و مجموع سطح زیر کشت گندم به ۱۲,۰۵۵ هکتار رسیده است.
وی ادامه داد: همچنین سطح ابلاغی کشت جو ۱۱,۶۰۰ هکتار تعیین شده بود که از این میزان ۷,۵۱۶ هکتار محقق شده است و سطح قرارداد منعقدشده برای کشت کلزا ۲,۸۷۴ هکتار بوده که تاکنون ۲,۸۲۸ هکتار بذرکاری و ۲,۲۸۱ هکتار سبز شده است.
وی با بیان اینکه طبق آخرین گزارش توزیع سوخت، از تاریخ ۱ مهر ۱۴۰۳ تا ۶ فروردین ۱۴۰۴، مجموعاً ۴,۴۰۲,۵۹۰ لیتر سوخت برای ماشینآلات کشاورزی و ۱۹۰,۳۰۰ لیتر برای گلخانهها توزیع شده است افزود: همچنین میزان کود شیمیایی توزیعشده در این بازه زمانی ۶,۲۶۰ تن شامل ۳,۹۰۳ تن اوره، ۱,۴۱۳ تن فسفات و ۹۴۴ تن پتاس می باشد.
یکی از مهمترین مباحث مطرحشده در جلسه، اجرای طرح جهش تولید در شالیزارها برای اولین بار در منطقه پنبهزارکتی در سطح ۲۰۰ هکتار بود. دکتر نوبخت ضمن ابراز امیدواری نسبت به موفقیت این طرح، اظهار داشت: این پروژه با جذب دو کارشناس تخصصی آغاز شده و برای آن ۳ تن بذر طارم و ۳ تن بذر شیرودی تخصیص یافته است. اجرای چنین طرحهایی میتواند گامی مؤثر در افزایش بهرهوری و پایداری کشت برنج در منطقه باشد.
در پایان جلسه، دکتر نوبخت ضمن تأکید بر لزوم برنامهریزی منسجم برای حفظ منابع آبی، افزایش بهرهوری تولید و تأمین نهادههای کشاورزی، ضمن تقدیر از تمامی کشاورزان عزیز و زحمات اداره جهاد کشاورزی و آب منطقه ای شهرستان بر ضرورت همکاری همهجانبه بین کشاورزان، دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی تأکید کرد و افزود: کشاورزی هوشمندانه، آینده این سرزمین را رقم خواهد زد. ما باید با بهرهگیری از روشهای علمی، مدیریت بهینه منابع و استفاده از فناوریهای نوین، به سوی کشاورزی پایدار و تولید اقتصادیتر در جهت تحقق شعار سال(سرمایه گذاری برای تولید) حرکت کنیم.