یکی از مهترین ارکان اساسی فروش نفت ایران،مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت است.مدیریتی که در خصوص فروش محموله های نفتی نقش اساسی را دارد.
به گزارش طاهر آنلاین و به نقل از به گزارش بولتن نیوز، پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم و اخذ رای اعتماد مجلس از سوی وزیر نفت،انتظار این بود که هر چه سریع تر تکلیف مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت مشخص شود و با صدور حکمی از سوی وزیر نفت، عنوان سرپرست برای این سمت مشخص شد.
در چند ماه فعالیت های صورت گرفته در این معاونت،گزارش جامع و مشخصی در خصوص فروش نفت منتشر نشده و هنوز فعالیت و اقدامات جدی صورت نگرفته است که نیاز به پاسخگویی دارد.
همچنین عدم شفافیت در خصوص ماندنی یا رفتنی بودن سرپرست بین الملل و نیز برخی شنیده ها در خصوص وضعیت صلاحیتی وی از سوی مراجع تایید صلاحیت،سبب وقت کشی در حوزه بسیار حساس بین الملل نفت ایران می شود به خصوص که مشتریان نفت ایران در خصوص تصمیم گیران اساسی فروش نفت تحقیقات لازم را انجام می دهند و با مشاهده وضعیت پیش رو اقدام به خرید یا عدم خرید می کنند و در صورتی که وضعیت این سمت حساس و کلیدی به سامان نباشد و شخص راس آن با موانعی برای حضور در این سمت همراه باشد،از وزیر نفت انتظار می رود با بررسی دقیق موضوع و توجه به هشدارهای لازم ،نسبت به اقدام سریع و منطقی همراه با استدلال اقدام کند تا کشور در سخت ترین شرایط تحریمی و افزایش هر روزه نرخ ارز، از محل فروش نفت هم بیشتر از این آسیب نبیند.
در این بین نمایندگان مجلس نیز به عنوان مهمترین رکن نظارت بر فعالیت و عملکرد وزارت خانه های دولت به خصوص در حوزه نفت و انرژی با رصد دقیق فعالیت های بین المللی وزارت نفت،باید نسبت به موضوع بی ثباتی مدیریتی و نبود صلاحیت های لازم مبنی بر شائبه های مطرح شده در محافل نفتی واکنش لازم را صورت دهند.
شنیده های غیر رسمی نیز حاکی از این است که ظاهرا سرپرست کنونی از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ به مدت ۱۰ سال بیش از ۱۵۰ سفر خارجی داشته است که همین موضوع به همراه شائبه تابعیت مضاعف از جمله دلایل عدم تصمیم گیری برای تایید صلاحیت ایشان است که با استعلام از نهادهای مربوطه می توان صحبت و سقم آن را احصا و بررسی کرد.