مدیرعامل کشتارگاه آمل طیور که این مجموعه از سال ۱۳۷۸ مشغول فعالیت است و روزانه حدود ۱۰۰ تن مرغ به بازار عرضه میکند از سرگردانی ۴ساله برای راهاندازی فاز جدید برای فرآوری مرغ خبر داد.
به گزارش طاهر خبر، طبق برنامه از پیش تعیینشده، یک تور رسانهای توسط اداره کل دامپزشکی مازندران به مقصد یکی از قطبهای مهم تولید پروتئین استان، یعنی کشتارگاه صنعتی آمل طیور برگزار شد.
این کشتارگاه که از سال ۱۳۷۸ در کیلومتر پنج جاده هراز تأسیس شده و جزو زنجیره رشد پروتئین آمل است، روزانه حدود ۱۰۰ تُن مرغ را آماده طبخ و عرضه به بازار میکند.
آغاز سفر از قلب سیستماتیک کشتارگاه (سردخانه)
بازدید خبرنگاران با توضیحات مدیرکل دامپزشکی مازندران از حساسترین نقطه کشتارگاه آغاز شد، حمزه آقاپور کاظمی اعلام کرد که سردخانه این بخش، درواقع یک نقطه سیستمی و فوقالعاده حساس برای حفظ کیفیت محصول به شمار میرود.
وی در این بخش توضیح داد: در این بخش رعایت دما و جلوگیری از افت کیفی از طریق دستگاههای مخصوص انجام شده و تحت رصد دائمی قرار دارد، کارشناسان دامپزشکی نیز در بازدیدهای دورهای خود، کلیه مستندات مربوط به زنجیره سرمایش را به دقت تحت نظارت قرار میدهند.
وعده توسعه و گلایه از دستاندازهای قانونی
در ادامه، نوبت به مهندس شیرزاد رحیمی، مدیرعامل مجموعه آمل طیور رسید و او در بخشهای پیشسردکن کوچک (آلایشات) و پیشسردکن بزرگ (مرغهای بستهبندی شده)، پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.
رحیمی تشریح کرد که مرغهای بستهبندی شده در دمای صفر تا پنج درجه سانتیگراد در این سردخانهها ثابت میمانند تا برای بارگیری و ارسال به شهرستانهای بزرگ کشور از جمله همدان، اصفهان، کاشان و تمامی شهرهای مازندران آماده شوند.
مدیرعامل مجموعه در ادامه سخنان خود به موضوعی مهمتر اشاره کرد و برنامه توسعه و مشکلات پیش روی آن.
وی با اشاره به سرگردانی چهار ساله برای راهاندازی بخش جدید کشتارگاه در زمین کناری به متراژ ۱۰هزار متر ، که هزینههای سنگینی را به مجموعه تحمیل کرده است، از مسئولان استانی درخواست نگاه ویژه کرد.
شیرزاد رحیمی بهطور خاص از مدیرکل آب منطقهای استان خواستار توجه به این مسئله شد و تأکید کرد که مجموعه جدید باید احداث شود تا بتوانند مرغ فراوری شده را با استانداردهای بالاتر تحویل مردم بدهند، چرا که در حال حاضر، این مجموعه برای ۳۰۰ نفر بهصورت مستقیم و بیمهشده اشتغال ایجاد کرده است و با راهاندازی بخش جدید ظرفیت اشتغالزایی برای ۲۰۰ نفر ایجاد خواهد شد.
ردیابی مرغ، از مزرعه تا قفسه فروشگاه
بازدید با حضور مدیرکل دامپزشکی مازندران به بخش توزیع مرغ ادامه یافت و او در این قسمت بر اهمیت آنالیز مرغها براساس وزن و سیستم دقیق کد رهگیری تأکید کرد.
وی تاکید کرد که هر بسته محصول، با یک کد رهگیری منحصر به فرد به کشتارگاه ارسال میشود و ردیابی محصول از طریق همین کد صورت میگیرد تا اطمینان از سلامت و مبدأ تولید حاصل شود.
پایان مسیر در خط تولید
در نهایت، خبرنگاران از بخش اصلی خط تولید بازدید کردند. این قسمت شامل مراحل مهمی چون قلابزنی مرغهای زنده، شوکر، قصابی، خونگیری و پرکنی بود که مرغها را برای فرآوریهای نهایی آماده میکند.
بازدید از بخشهای مختلف با مشاهده مراحل کار دستگاههای صنعتی به پایان رسید.
تور رسانهای با برگزاری یک نشست خبری نهایی در سالن کنفرانس مجموعه خاتمه یافت، جایی که مدیرکل دامپزشکی و مدیرعامل کشتارگاه بهصورت مشترک به سوالات پایانی خبرنگاران در خصوص جزئیات فنی، مسائل بهداشتی و موانع توسعه پاسخ دادند.