همزمان با سراسر کشور، اولین رویداد ملی "روز درهای باز کشاورزی" بهمناسبت نیم قرن تجربه و تلاش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) و با هدف ارائه یافتههای تحقیقاتی مراکز پژوهشی و نهادهای تحقیقاتی سراسر کشور در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بایع کلا نکا برگزار شد.
به گزارش طاهر خبر، بهمناسبت پنجاهمین سال تاسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در روستای بایع کلا و به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران برگزار شد.
در این راستا مهدی داوودی فرماندار شهرستان نکا ضمن ایراد سخنرانی، اظهار کرد: روز بازگشایی درهای کشاورزی به روی بهرهبرداران است، جهش تولید گندم یعنی انتقال دانش، تلاش و اینکه پشتش اتاق فکر و آزمون و خطا بوده است.
وی با بیان اینکه هدف همه این اقدامات رسیدن به مسئله مهم امنیت غذایی است، ویلاسازی را تهدیدکننده و آفت امنیت غذایی و کشاورزان سربازان خط مقدم تامین امنیت غذایی است.
داوودی خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشورمان هم از حیث بهرهمندی از آموزش و تامین ۸۵ درصد از مواد مورد نیاز حوزه کشاورزی خودکفاست.
*انتقال مطالب علمی به مزرعه کشاورزی
پناهی سرپرست جهاد کشاورزی استان مازندران در این رویداد اظهار کرد: با شکلگیری نظام نوین ترویج تحقیقات کشاورزی در اوایل دهه ۹۰، شاهد اتفاقات خوبی همچون انتقال مطالب علمی به مزرعه کشاورزی بوده و هستیم.
*دربهای مراکز پژوهشی همیشه به روی کشاورزان باز است
ولیالله رامئه معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، در حاشیه این مراسم اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد، گردهمایی و هماندیشی بین محققین، مربیان، کارشناسان، کشاورزان پیشرو، بهرهبرداران و فعالان پارکهای علم و فناوری است تا آشنایی کاملتری با مراکز پژوهشی از منظر کاربردی و یافتههای تحقیقاتی ارائه شده در سطح استانی حاصل شود.
رامئه تأکید کرد: گرچه امروز به عنوان روز درهای باز نامگذاری شده است، اما دربهای مراکز پژوهشی کشور برای همیشه به روی کشاورزان پیشرو و بهرهبرداران به طور عام باز خواهد بود. علاوه بر این، محققین ما در قالب طرحهای “یاوران تولید” و “محقق معین” در عرصه در خدمت کشاورزان هستند و دستاوردهای تحقیقاتی از جمله معرفی ارقام جدید و تولید بذرهای اصلاحشده را در اختیار آنان قرار میدهند.
وی افزود: به عنوان مثال، امروزه تمام ارقام گندم مورد استفاده در استان ما، حاصل همین دستاوردهای تحقیقاتی است که در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.