نشست خبری نخستین جشنواره ملی تولیدات نرم افزاری و دست ساختههای ارزیابی و مداخله حوزه اختلالات یادگیری ویژه و دیرآموز باحضور مسئولان کشوری و استانی به میزبانی اداره آموزش استثنایی مازندران در ساری برگزار شد.
به گزارش طاهر خبر، رضوان حکیم زاده در نشست خبری بهمناسبت این جشنواره که در پلاژ بهزیستی مازندران برگزار شد، اعلام کرد: در حال حاضر، کشور دارای ۲۰۰۰ واحد آموزشی و ۸ مرکز جامع برای آموزش، سنجش توانبخشی و تربیتی است. در مدارس استثنایی، حدود ۸۲ هزار دانشآموز و در مدارس عادی، ۱۷ هزار دانشآموز با نیازهای ویژه مشغول به تحصیلاند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت:حکمرانی شبکهای و مشارکتجو یکی از راهبردهای ما در آموزش و پرورش استثنایی است. ما بر این باوریم که آموزش و پرورش استثنایی تبلور وجدان جمعی جامعه است و باید حقوق بچهها مورد توجه قرار گیرد.
این مسئول با تاکید بر اینکه معلمان باید به عنوان راهبران یادگیری عمل کنند و به آموزش با کیفیت توجه داشته باشند، اعلام کرد: جشنوارهها میتوانند به کیفیت آموزش کمک کنند؛ در جشنواره اخیر، حدود ۲۰۰۰ همکار فرهنگی آثار خود را ارسال کردهاند و از این تعداد، حدود ۱۸۰۰ اثر در حوزه اختلالات یادگیری وجود دارد. یکی از چالشهای ما سواد خواندن و نوشتن دانشآموزان کلاسهای چهارم و پنجم است.
وی ادامه داد: برای حل این مشکل، اقدام ملی نوآورانهای راهاندازی کردهایم و از میان آثار رسیده، حدود ۲۰۰ اثر خوب انتخاب شده است. هدف ما معرفی این آثار در مرکز منابع یادگیری و بهبود کیفیت آموزش است.
حکیم زاده عنوان کرد: در جشنواره اخیر، ۱۹۶ اثر منتخب شد و ما در تلاش هستیم ۱۰ اثر برتر را انتخاب کنیم. خدمات توانبخشی در مدارس بهصورت رایگان ارائه میشود و ما به دنبال افزایش کیفیت این خدمات هستیم. امیدواریم با تلاش بیشتر، خدمات بهتری به دانشآموزان با نیازهای ویژه ارائه دهیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: از مجموع ۸۴۹ مرکز جامع سراسر کشور؛ هزار و ۵۷۰ اثر از معلمان و آموزگاران مراکز جامع و مدارس سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که ۱۵۶ اثر برگزیده وارد جشنواره شدند.
گفتنی است: از ۱۰ اثر به عنوان برگزیده نهایی روز جمعه ۲۶ اردیبهشت قدردانی میشود، این آثار در حوزههایی مانند سرعت پردازش، کارکردهای اجرایی، استدلال، برنامه ریزی، کنترل، حساسیت شنیداری بوده است.